Canonball Run 23 Januari 2021

Det som en gång i tiden började lite trevande är idag ett av Sveriges största skoterevenemang. Vi snackar såklart om CanonBallRun som denna säsong går av stapeln den 23 januari. Boka alltså detta datum nu!

Veteranskoterägare är ett roligt släkte, framförallt de som kör för rent nöjes skull. Vi har genom åren attraherat ett helt gäng av dessa människor när vi kört SnowRiders alldeles egna CanonBallRun där vi lagvis avverkat runt 7-8 mil under en dag samtidigt som massor av uppgifter ska lösas av lagens medlemmar. Detta under varierande förhållanden och vi har haft allt från plusgrader till bitande kyla under denna dag under alla år. 
Denna vinter är datumet satt till den 23 Januari och vi kommer i år att försöka göra ett ännu bättre evenemang än förra då vi redan har beställt betydligt bättre med snö. Vi hade som ni kanske minns begränsat med den vita varan och utan entusiasterna i Älvdalens Skoterklubb hade vi inte kunnat genomföra fjolårets CanonBallRun eftersom de i princip handskottade ihop kilometrarna från Älvdalens Hotell till snögränsen på höjderna. Det som till en början såg mörkt ut visade sig bli riktigt bra och lyckat. Vi hade för övrigt rekordmånga deltagare eftersom hela 220 skoteråkare kom till start. 

Hur fungerar det? 
Detta är ett arrangemang för veteranskotrar. Eftersom vi satt regeln 30 år eller äldre är det snöskotrar från 1991 eller äldre som gäller detta år. Du kan antingen anmäla ett eget lag eller bli indelat i ett av oss. Du behöver alltså inte känna någon för att deltaga i detta äventyr. Detta är ingen tävling där vi kör fort på allmänna leder, låt oss klargöra detta igen. Däremot tävlar alla lag mot varandra genom att på bästa sätt lösa gåtor, svara på frågor, pricka saker, köra miniskoter på tid och allt annat skit som vi kommer att hitta på denna gång. Poäng samlas under dagen och som om det inte vore nog så ska man ta hela laget inklusive alla skotrar runt hela sträckan utan att lämna någon eller något efter leden. Poängen räknas ut och vi har till slut ett vinnande lag som får pokal och ära. Vi delar också ut priser för finaste och fulaste snöskotern, bästa vurpan och några till ärofyllda pris. 

Fredagen den 22 januari 
2020 flyttade vi starten till Hotellet i Älvdalen där vi för för övrigt också går i mål. Detta visade sig vara riktigt uppskattat och vi kommer därför även denna säsong köra på detta spår. Själva logistiken med släpvagnar och bilskjutsar liksom ordnade sig på ett smidigt sätt samtidigt som vi såg att folk redan kom på fredag eftermiddag för att umgås lite extra. 
CanonBallRun 2021 kommer alltså att dra igång redan på fredag lunch då vi drar igång en baklucke-swapmeet för alla som vill sälja eller byta delar och maskiner. Vi ser gärna också att ni lastar av och parkerar era maskiner utanför hotellet för allmän beskådan så vi helt plötsligt har en trevlig utställning också. Naturligtvis har vi tagit fram lite priser och pokaler för detta ändamål. Vi har för att toppa den här fredagen också bokat Älvdalens badhus för bastubad och hopp i poolen. Vi avslutar det hela med middag på hotellet, och varför inte någon öl i baren? 

23 januari lördag morgon 
I vanlig ordning så är det anmälan och indelning i lag i god tid innan starten som gäller. Vi har till i år hittat en rejäl tur på 6-7 mil i de djupa skogarna runt Älvdalen där du och ditt lag vi delat in dig i kommer ha fullt upp med att klara av sträckan samtidigt som du ska klara av en hel hög av uppgifter som ni kommer att ställas inför. I vanlig ordning ska laget tas runt alla stationer intakt då ni får minuspoäng för tappade chaufförer och snöskotrar. Ja ni vet hur det fungerar. Sträckan vi kommer att köra är ny och du bör se till att maskinen är i bra skick. 
Vi har satt ihop flera paket för er och till i år är det betydligt enklare att anmäla sig eftersom ni detta år klarar av hela anmälan på www.snowrider.se. Enkelt och glasklart.

En sak till. Se till att försäkra dig om både start och boende ganska omgående genom att gå in på vår hemsida och boka upp dig på direkten. De senaste åren har hotellrummen tagit slut fortare än vad vi beräknat. Kom igen så kör vi!

Paket 1. 
-Start i 2021 års Canonball med allt vad det innebär 
-Boende fredag-söndag del i dubbelrum 
(1 sängplats) enkelrumstillägg 300:- 
-Tillgång till bastu och pool. 
-Kvällsmiddag fredag 
-Entré simhallen 19-22 på fredag kväll 
-Frukost lördag och söndag 
-Macka + Kaffe/the fyllning i termos lördag 
-Lunch ute lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag 17-21,30 
-Canonball after skoter med coverband. 
Pris 2100:- 

Paket 2. 
-Start i 2021 års Canonball med allt vad det innebär 
-Boende lördag - söndag del i dubbelrum (1 säng) enkelrumstillägg 300:- 
-Tillgång till bastu och pool. 
-Lunch ute lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag 17-21,30 
-Canonball after skoter med coverband. 
-Frukost söndag 
Pris 1450:- 

Paket 3. 
-Start i 2021 års Canonball med allt vad det innebär 
-Lunch ute lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag.17-21,30 
-Canonball after skoter med coverband. 
Pris 1100:-

Paket 4. 
-Start i 2021 års Canonball med allt vad det innebär 
-Lunch ute Lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag.17-21,30 
Ej entré till after skoter 
Hemgång efter middag. 
Pris 999:-

Paket 5.
-Start i 2021 års Canonball med allt vad det innebär
-Lunch ute Lördag
-Välkomstdrink vid målgång
Här gäller hemgång innan middagen.
Pris 699:-

CBR middag/bad fredag.
För er som bor på andra ställen än hotellet men vill vara med och äta och bada på fredag kväll.
Pris 250:-

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL ANMÄLAN https://w63026.shop.textalk.se/sv/event/

Vi planerar såklart att genomföra CBR på sedvanligt sätt. Men. Skulle nya rön och bestämmelser sätta käppar i hjulen för oss så betalar vi tillbaka hela summan du betalar för hela detta arrangemang.