30 Mar 2020

SnowRider Hillcross 18 april Inställt pga Coronavirus

8D9F7998-785C-419E-8176-EF79642FECFA.JPEG

Hej alla! Som ni förstår så kommer SnowRider Hillcross att ställas in pga coronaviruset. Ni som är anmälda och har betalt har detta innestående till nästa år. Ni som vill ha återbetalning nu mailar namn, klass, personnummer samt kontonummer till mikaela@snowrider.se

SnowRider Hillcross är sedan flera år en av de absolut största snöskotertävlingarna i Europa då det både gäller deltagar- och publikantal. 2019 var vi 208 stycken startande vilket var i mesta laget för oss som arrangör. Vi har därför redan nu bestämt oss för en rad ändringar i själva genomförandet så att kvaliteten höjs ytterligare och att ni också fortsättningsvis kommer när vi bjuder in till världsmästerskapen i SnowRider Hillcross. Vi har inte riktigt bestämt oss vad det gäller ett tak för antalet deltagare, men för att vara på den säkra sidan så flyttar vi fram första starten till 09:00. Du som deltagare ska också vara på hugget och anmäla dig i tid eftersom vi inte kommer ta emot några efteranmälningar denna gång. Allt för att det ska gå smidigt för oss som arrangörer, och dig som deltagare. Vi satsar på att göra 2020 års världsmästerskap i SnowRider Hillcross till den bästa någonsin. Gå in på www.snowrider.se för att anmäla dig på stuberten!

Länk till anmälan http://www.svenskamotorsportalliansen.se/registrations/add/31

OBS!!!!
SnowRiders säkerhetsreglemente
Alla maskiner måste uppnå följande säkerhetsreglemente.
Maskin: Dödmansgrepp är ett måste. Heltäckande huv ett måste. Variatorskydd ett måste. Broms är ett måste. Dubb tillåtet.
Förare: Ryggskydd är ett måste, Godkänd hjälm är ett måste, Högskaftade stövlar av cross eller snowboardmodell är ett måste.

Startavgift klass #1-9, 600:- inkl engångslicens SMA.
Startavgift klass #10, 700:- inkl 2 licenser pga av att man sitter 2 på skotern.
Startavgift klass #11-12, 300:- inkl engångslicens SMA.
Startavgift Klass #13, 400:- Inkl engångslicens SMA.

OBS!!!
Vill du köra i flera klasser? Har du redan SMA-licens? Startavgiften är densamma för start i en eller flera klasser. Vi har helt enkelt inte systemet för att göra specialpriser utan har istället valt att ha så billiga startavgifter som möjligt för er alla. Hoppas på er förståelse.

————————————————————
Lördag 18 april
Plats: Gesundabergets skidanläggning Mora
När: Ankomstanmälan öppen kl 06:00
Första start: kl 09:00 
Vid frågor: maila bjorn@snowrider.se 
www.snowrider.se

Boende på Gesundaberget
Vill du bo i en egen stuga mitt i tävlingsområdet. Då är bara att klicka dig vidare på denna länk för att komma till stugbokningen! 
http://gesundaberget.se/services/boende/

www.gesundaberget.se
Tel. 0250-214 00

Klasser 
#1 AMATÖR HERR 
Denna klass är till för dig som har en modern maskin av valfri storlek. Du ska inte ha löst ut en årslicens för skotercross eller backe från något förbund de senaste fem åren. Min 16 års åldersgräns. MEN! Har du juniorlicens i skotercross får du köra i denna klass med din juniormaskin.

#2 AMATÖR DAM 
Denna klass är till för dig som har en modern maskin av valfri storlek. Du ska inte löst ut en årslicens för skotercross eller backe från något förbund de senaste fem åren. Min 16 års åldersgräns. MEN! Har du juniorlicens i skotercross får du köra i denna klass med din juniormaskin.
 
#3 PROFFS HERR 
Denna klass är till för dig som tävlar aktivt och som har en modern maskin av valfri storlek.

#4 PROFFS DAM 
Denna klass är till för dig som tävlar aktivt och som har en modern maskin av valfri storlek.
 
#5 LILLA VETERAN 
Den här klassen är till för dig med encylindrig snöskoter som är fläktkyld, bladfjädrad och tillverkad senast 1989.
 
#6 STORA VETERAN 
Den här klassen är till för dig med tvåcylindrig snöskoter som är fläktkyld, bladfjädrad/termos och tillverkad senast 1989.

#7 VETERAN UNLIMITED 
Den här klassen är till för dig med en bladfjädrad snöskoter tillverkad senast 1989. Här gäller inga regler. Stoppa i vilken motor, drivlina och boggie du vill. Chassie och framvagn ska tillhöra snöskotern du anmäler.

#8 VETERAN MILLENNIUM 
Den här klassen är öppen för alla maskiner fram till 2002. Här hittar vi de sista maskinerna som man satt ner och körde. Efter detta så blev det hela modernare och mer likt dagens ståmaskiner. Här gäller inga regler förutom att din maskin ska vara tillverkad före 2002. Vi drar linjen här eftersom REVen kom året efter. REV alltså inte tillåten.

#9 TURBO 
Kör med vad du vill enda regeln är att skotern ska vara överladdad på något sätt. Turbo, kompressor, lustgas. Alltså, en klass för bara överladdade maskiner.

#10 BREDBAND 
Alla slags bredbandare av arbetstyp är tillåtna. Minst 50 cm bred matta. Enda regeln 
förutom säkerhetsreglementet är att du ska ha en passagerare på maskinen. Det vill säga att du ska hitta en lämplig idiot som vill sitta bakom dig för att kunna anmäla dig. Startavgiften är höjd till 700:- för att vi ska kunna täcka licensen för båda.

#11 JUNIOR MAX 150 
Juniorskotrar med max 150 cc. Du som förälder har själv ansvaret för när ditt barn kan ställa upp i denna klass och får följa med till startplattan. Vi har alltså ingen direkt åldersgräns för denna klass nedåt. Max 10 år. Banan är extremt säker och vi har ett separat förarmöte med barn och målsman. Målsman godkänner banan innan start.

#12 JUNIOR UNLIMITED 
Juniorskotrar med max 200 cc. Du som förälder har själv ansvaret för när ditt barn kan ställa upp i denna klass och får följa med till startplattan. Vi har alltså ingen direkt åldersgräns för denna klass nedåt. Max 12 år. Banan är extremt säker och vi har ett separat förarmöte med barn och målsman. Målsman godkänner banan innan start.

#13 JUNIOR AMATÖR 
Är du 12-15 år och aldrig haft en skotercrosslicens från något förbund är detta klassen för dig. Kör med vad du vill bara maskinen lever upp till säkerhetsreglementet.

Taggar