20 Jan 2020

SENASTE NYTT CANONBALL RUN 25 JANUARI

Canonball Run

Hallå alla Canonballers! Väntan är över och vi kommer att genomföra 2020 års Canonball Run trots sommarväder och dåliga prognoser. Vi har av säkerhetsskäl och snöbrist blivit tvingade att flyta starten och dragit ner på milen vi ska avverka.

Efter en ordentlig besiktning av snötillgången eller snarare bristen på denna så har vi tvingats att flytta starten till Älvdalen! Vi startar alltså vid Älvdalens hotell för vidare färd mot Evertsberg med omnejd för att sedermera återigen gå i mål vid Älvdalens hotell igen. Detta gör att all slags logistik med bilar, släpvagnar, skotrar, kärringar och gubbar ordnar sig på bästa sätt. Älvdalens skoterklubb gör ett jättejobb och ombesörjer snökörning i dagarna för att vi ska ha någonting att åka på från Hotellet till leden utanför Älvdalen där snötillgången är helt ok. 

Leden
Vi har kört sträckan idag som under omständigheterna är helt okej. Vi kan beskriva underlaget som tjockt hårt snölager. Det finns några partier av is och barmark. Men dessa är extremt begränsade just nu. Vi pratar om totalt några hundra meter på den totala sträckan. Väderprognosen skvallrar inte direkt om att sträckan ska avtinas ytterligare. Det ser alltså ganska bra ut vad det gäller ledernas beskaffenhet. 
Sammanfattning av sträckan. Från Hotellet till leden, ca 2,5 km, inte bra, men snö kommer att tillföras här. Övrig sträckning är hård, men snötäckt med undantag av några dåliga fläckar inne i skogen där det finns lite barmark. 
Jag försöker verkligen att beskriva sträckan korrekt så att ingen blir besviken. Hade jag haft en fin veteranare så hade jag vågat åka med denna som sträckan såg ut idag. 
Jag vill absolut inte riskera att någon känner sig hitlurad och har förväntat sig ett vinterlandskap med perfekt före. Vi har hittat den bästa sträckningen och försökt att göra detta evenemang så säkert och bra som möjligt. Vi vet ju inte heller hur sträckan klarar årets rekordmånga deltagare.  Jag hoppas med andra ord att ni förstår vädersituationen och att ni visar lite jävlaranamma och äventyrslust och ger oss alla inblandade en tumme upp på lördag kväll. Vi har verkligen jobbat för att årets CBR ska bli bra. 

Vattenkylt & fläktkylt
Såklart är det bättre att köra fläktkylt. Men. jag körde sträckan idag med en Arctic Cat Hardcore som har extremt liten kylare och kokar för ingenting. Hade två ganska dåliga isrivare. Tog mig hela sträckan utan att den blev för varm. 
Rådet till dig med vattenkyld maskin. Sätt på isrivare, så att du klarar dig. 

Dubb?
Kommer det bli halt? Det kan det bli och även om det inte är allt för branta stigningar så kan jag råda er att antingen dra i några skruvar i kamnockarna eller genomgående dubb/skruv genom balatamattan. Utifall att. 

Vattendrag?
Denna tur går ej över vattendrag eller isar. Någon bäck kan rinna över leden. Vi pratar i skrivande stund om någon centimeters djup och trettio centimeters bredd. 

Avlastning
Lasta av din maskin vid Hotellet i Älvdalen. Parkera den på lämplig plats. 

Parkering av bil & Släp
Din bil och ditt släp ställer du på Älvdalsparkens parkering. Det går minibuss i skytteltrafik mellan parken och hotellet för chaufförerna. 

Lördag actionchema

08,00 - 10,00 Inskrivning / Anmälan Inne på Älvdalens Hotell du blir här indelad i ett lag. 

10,00 - Förarmöte 

10,30 - Femkampen börjar för alla lagen

11,00 - Första start sedan släpps lagen med några minuters mellanrum 

12,00 - 14,00 Lunch, lekar, femkamp, race. På menyn Thaiwook, festis, kaffe + xx-boll. 

Tillbakafärd lagvis till Hotellet för samkväm, bubbelbad, trevligheter

18,00 - 20,00 Grillbuffé

20,00 Prisutdelning

21,00 In i dimman, rockenroll till sena natta 

Ni har nu under dagen samlat poäng i lera lag. Ni får 5 poängs avdrag per snöskoter som inte kommer i mål. Ni får ytterligare 5 poäng per gubbe eller tant som inte kommer i mål. Mest poäng efter dagens slut vinner.

Taggar