07 Jan 2020

Tillbaka från en succéhelg i USA

Tillbaka från en succéhelg i USA

Nu har Niklas Höglund kommit tillbaka till Östersund igen efter en intensiv men väldigt bra helg i USA och Pirtek Snocross Nationals i Shakopee, MN

Vi flög in i torsdag kväll för att se på fredagens race från läktaren, träffa teamet och kika igenom skotern.

Under lördagen var det Hampus tur att tävla igen, den här gången i sol och en temperatur runt nollan. Betydligt bättre än tävlingen i Duluth som ställdes in av snöstormen med andra ord. 2-1 blev placeringen i kvalen och med det fick vi till final som kvaltvåa och fick välja startspår tidigt. Efter en okej start gick vi ut kring en femteplacering på första varvet men Hampus kunde direkt köra upp sig några placeringar. Målskillnaden mellan trean och fyran var 0,018sek, otroligt tight men när målflaggan passerades stod Hampus som trea och fick kliva upp på prispallen som yngsta europé någonsin.

Taggar