03 Sep 2019

Europas största skotercrosstävling byter namn

Europas största skotercrosstävling byter namn

Nu är det klart att Europas största skotercrosstävling, även känd som Arctic Cat Cup, kommer att byta namn när den arrangeras för 48:e gången.

Detta beror på att Östersunds snöskoterklubb och Textron som äger Arctic Cat väljer att inte förlänga samarbetsavtalet.

- Givetvis är det tråkigt med tanke på den historik som föreningen har haft tillsammans med Arctic Cat. Men tyvärr har vi olika syn på hur eventet ska drivas framåt och därför känns det ändå som en naturlig lösning för båda parter, säger Johan Olofsson som är tävlingsansvarig hos Östersunds snöskoterklubb.

Europas största skotercrosstävling kommer att köras 11-12 januari 2020 på Gräfsåsens skoterstadion i Östersund. Det är 48:e gången på raken tävlingen körs och det är inte första gången den byter namn. Den grundades som Sno-Tric Cup 1973 och när Sno-Tric bytte namn till Aktiv så gjorde även tävlingen det 1977. När Aktiv sedan lade ner verksamheten tog Arctic Cat över namnet 1991.

- Nu jobbar vi för högtryck med att få fram en ny huvudpartner och planen är att vi ska ha något nytt att presentera de närmaste veckorna, avslutar Johan Olofsson.

Taggar