27 Jan 2019

X Games guld till Daniel Bodin

X Games guld till Daniel Bodin

Vem hade trott på guldmedalj när man fick höra att tummen var av så nära inpå X Games och den minimala träningen på skoter Bodin haft.

Finalen i freestyle stod mellan Daniel Bodin och Brett Turcotte som vann guld förra året. Turcotte tog ledningen i första åket med 90,66 poäng före Bodin. Kändes som Daniel Bodin tände till rejält sig i sitt andra åk när han såg att Brett Turcotte tog ledningen. Kändes riktigt het och klämde till med stor tsunami flip, cordova flip, stor indy tsunami flip, shaolin flip och en one handen seatgrab indy flip i sitt andra åk. Tog tillbaka ledningen med 91,66 poäng. Turcotte försökte svara i sitt andra åk men förbättrade sig inte och fick nöja sig med silvermedalj. Välförtjänt guld till Daniel Bodin som var grymt nöjd med vad han åstadkommit och det ska han vara.

Reportage kommer i SnowRider nr5

Taggar