08 Dec 2018

Norrlands Skoterledskarta är uppdaterad

Norrlands Skoterledskarta är uppdaterad

Den heter 2018.48 och kan hämtas med uppdateringsprogrammet. Gör skoterkörningen till ett ännu roligare nöje och det blir samtidigt svårare att köra vilse. Kartfunktion i GPS krävs då detta inte är rutter och tracks som används utan riktiga kartor som laddas in i GPS:en.

Skoterledskartan är även testad att både de Finska och Norska Topokartorna också fungerar tillsammans med skoterledskartan. Även andra kartor fungerar exempelvis City Select, City Navigator, Bluechart och Metroguide. Det innebär att man kan dra nytta av Friluftskartan© detaljrikedom och dessutom se alla skoterleder, vindskydd och skoterstugor samtidigt. Givetvis så krävs det att man har en egen version av Friluftskartan©.

När du skall åka någonstans så är det enda du behöver göra att markera var du skall och sedan räknar GPSen ut vilken väg som du kan ta, visar den föreslagna rutten på skärmen. När du sedan kommer till en ledkorsning så ser du på GPSen hur du skall svänga, samt att du få reda på hur långt det är kvar (efter led, inte fågelvägen) och dessutom så får du reda på vilken tid och hur länge det tar tills du är framme med nuvarande snitthastighet.

Här är områdena som har fått förändringar:
* Bjurholm
* Blåsjön
* Boden
* Borgafjäll
* Dikanäs
* Djupfors
* Fredrika
* Fällfors
* Gideå
* Grönviken
* Handsjön
* Jormvattnet
* Klimpfjäll - Jormvattnet - Gäddede
* Lillkågeträsk
* Lohtaja (Finland)
* Luleå
* Malgovik
* Matsdal
* Ormsjö
* Risbäck
* Rosvik
* Rutvik
* Själevad
* Stavaträsk
* Stor-Arksjön
* Storsjö kapell
* Sunderbyn
* Tavelsjö
* Trångsviken
* Vuoggatjålme
* Älvsbyn

För mer information besök www.kartman.se

Taggar