21 Okt 2018

Canonball Run Mora-Älvdalen

Canonball Run Mora-Älvdalen

Lördagen den 26 januari 2019 är dagen D. Årets händelse för oss som gillar veteransnöskotrar, en dag av lekar och ett trevligt umgänge.

Vårt evenemang Canonball Run eller CBR som vi också kallar det, har rullat på i många år. Här kombinerar vi en utflykt med vissa lekar där man lagvis kämpar mot och med varandra under en hel dag från morgon till kväll. Vi startar lördagen den 26 januari från redaktionen i Stenis utanför Mora och avslutar den på Älvdalens hotell där vi övernattar om man så vill. Många av oss väljer övernattningen tillsammans med mat, prisutdelning, liveband och andra festligheter, såklart. Den här dagen är alltid rolig för oss i arrangörsstaben och vi ser alltid fram emot årets Canonball Run.

Vad kostar det att delta i CBR?
Priset för detta är 600:- per person och då ingår följande. Start i 2019 års Canonball Run med allt vad det innebär då det gäller lekar, förtäring såsom lunch samt fika under dagen samt bärgningar med mera. Då ingår också entré till kvällens festligheter på Älvdalens Hotell. Hur gammal ska min skoter vara? Vi sätter gränsen för en veteranskoter vid 1989. Din maskin ska alltså ha tillverkats 1989 eller tidigare. Skulle du råka ha en maskin från 1993, men som såg likadan ut 1989 släpper vi ju igenom den såklart. Vill du hamna i samma lag som dina kompisar så fixar vi det. Anmäl dig på ww.snowrider.se, men maila bjorn@snowrider.se angående din önskan vad det gäller lagindelning. Vi gör alltid allt för att alla ska vara glada.

Regler
Först och främst. Det här är ingen tävling på allmänna skoterleder utan en sammankomst där vi lagvis umgås, löser problem och hjälper varandra fram till Älvdalen. Vi kommer däremot att börja dagen på vår egna ”barktipp” där vi kommer att köra skoter, lagvis, på vår privata bana, samt ”tävla" i några andra för er idag hemliga grenar. Ert lag kommer här att kunna samla poäng. Er uppgift efter detta ”tävlande” är att ta er på ett säkert och lagligt sätt upp till Älvdalen som ett helt lag. Poängavdrag får man om man lämnar förare och maskiner efter vägen. Vi kan nämna att medelhastigheten brukar ligga mellan 7 och 19 kilometer i timmen. Det här är alltså inte ett fartfyllt event där vi sätter någons säkerhet på spel. Vi erbjuder bärgning under hela dagen i vanlig ordning. Bärgning betyder poängavdrag.

Nytt för i år
I år kommer varje lag få en karta där man måste passera några ”checkpoints” där ni blir avprickade. Detta så att vi har koll på vilken väg ni tar upp till Älvdalen så att vi i alla lägen kan hitta eventuella eftersläntare samt att publiken vill veta när var och hur ni åker förbi ett visst ställe. Nytt för i år är också vissa regler gällande användandet av släde. Detta är tillåtet. MEN. Det är inte tillåtet att någon sitter på den släden från början. Denna regel tillkom pågrund av stora förseningar när ett lag valde att starta med sex personer på släden och dra den med en maskin som inte orkade detta. Alltså. Ingen sitter på en släde vid CBR-starten. Väljer ni sedan under resans gång att lyfta upp en maskin på släden med tillhörande passagerare är det upp till er. Max en (1) person per skoter vid CBR-starten. Viss dispens kan erbjudas om du har en maskin som är avsedd för två och har dubbeldyna. Man betalar även för passageraren.

Boende & Mat
Just boendet och middagen har varit en riktig höjdare genom åren då man verkligen får chansen att umgås med likasinnade. För att möta allas behov och önskemål då det gäller mat och boende så har du nu i år flera möjligheter. Du ringer till Älvdalens Hotell på 0251-105 00 för att anmäla ditt boende. Vill du både äta och bo så kostar det 600:- och då får du del i dubbelrum. Naturligtvis gör hotellet sitt bästa för att du paras ihop med en kompis. Vill du bo själv så betalar du ytterligare 200 spänn. Hotellrummen brukar ta slut fort så det är bäst att boka upp sig i tid. Vill du bara äta och inte bo? Då kostar middagen 264:- inkl välkomstdrink. Vi festar till sena natta och dansar så gott vi kan till liveband.

Anmälan till CBR
Gå in på:
1: www.snowrider.se
2: Klicka dig fram till vår shop. Där hittar du Evenemang och du kan anmäla dig samt betala.
3: Boka ditt boende på Älvdalens hotell just NU! Så du inte blir utan sovplats. Ring 0251-105 00

Länk till evenemanget Canonball Run 2019 på Facebook

Taggar