03 Sep 2018

Arctic Cat Cup 2019

acc-arcticcatcup.jpg

Datum för Europas största skotercrosstävling Arctic Cat Cup är spikat, man kör lördag-söndag 12-13 januari 2019.

Det vill säga helgen efter trettonhelgen, platsen är som vanligt Gräfåsens skoterstadion strax utanför Östersund. Det är 47:e Arctic Cat Cup på raken som körs sedan tävlingen började som Sno-Tric Cup 1973.

– Vi hade ju en fantastisk vinter förra året och vi hoppas det blir något liknande. Tack vare all snö kunde vi bygga en riktigt bred och snörik bana. Till vintern har vi planerat att släppa in några klasser i knatteskoter i ordinarie tävling. Upplägget är inte helt klart än men det lutar åt några klasser med begränsat antal deltagare med knattar som har lite mer ambition mot tävling. Sedan kommer vi naturligtvis under säsongen att arrangera knatterace för alla som vill vara med på sina villkor. En annan nyhet är att vi siktar mot livesändning via webben. En sådan här tävling kostar enorma pengar att dra runt och just webbsändning har vi inte prioriterat på grund av tekniska problem och kostnadsfrågan, säger Johan Olofsson som är arrangemangsansvarig för Arctic Cat Cup.

För mer information besök www.arcticcatcup.se

Taggar