06 Jan 2018

Premiär för Mini Stock 200

Arctic Cat ZR 200.jpg

Söndag den 14 januari blir det racepremiär i Europa för de nya 200-kubiks knattemaskinerna från Arctic Cat och Yamaha.

Det finns 12 platser för hugade deltagare och mer information och anmälan finns här

– Det går inte att understryka nog hur viktig den här 200-kubiksmaskinen är för att trygga skotercrossens framtid. Tidigare kunde barnen endast tävla på 120-kubiksmaskiner som oftast är för små redan för en nioåring och definitivt för en tioåring. Sedan måste barnen vänta tills de är 12 år för att kunna fortsätta tävla i skoter. Den här maskinen fyller i glappet emellan 120-klasserna och Ungdom 12-14. Helt underbart, säger Johan Olofsson som är tävlingsansvarig för Arctic Cat Cup.

Det stora antal snöskotrar som ska ta sig igenom kvalomgångarna under Arctic Cat Cup gör att det inte riktigt har gått att få in knatteklasserna i ekvationen de senaste åren. Men det ska det bli ändring på.

– Vi har fått lite frågor om varför vi bara kör 200-kubiksklassen Mini Stock 200 i år. Och det är ju naturligtvis för att visa upp och skapa intresse för den nya klassen. Men till nästa år så har vi planerat ett upplägg där vi integrerar alla knatteklasser i Arctic Cat Cup så att de blir en naturlig del av tävlingen precis som Open, Stock, Dam Stock, Ungdom 14-16 och Ungdom 12-14. Vi vill ju ha in mer bredd och fler förare till tävlingen och knatteklasserna innehåller ju framtidens mästare, berättar Johan.

Taggar