15 Jan 2020

Cannonball Run Mora-Älvdalen 25 Januari

IMG_9875.jpg

CBR eller Canonball Run har blivit extremt populärt och det är ingenting vi tar för givet utan snarare tvärtom då vi varje år försöker hitta på något nytt så att ni ska känna att evenemanget lever.

Här kombinerar vi en utflykt med ett vissa lekar där man lagvis kämpar mot varandra under en hel dag från morgon till kväll. Vi startar denna dag nära redaktionen i Stenis utanför Mora den 25 januari och avslutar den på Älvdalens hotell där vi övernattar om man vill. Den här dagen är alltid rolig för oss i arrangörsstaben och vi ser alltid fram emot årets Canonball Run. ÅRETS CBR KOMMER ATT BJUDA PÅ MÅNGA ROLIGA NYHETER!

Länk till anmälan: https://w63026.shop.textalk.se/sv/event/canon-ball-run-2020-dagstur-25-januari.html

Priset för detta är 600:- per person och då ingår följande.
Start i 2020 års Canonball Run med allt vad det innebär då det gäller lekar och bärgningar med mera. Lunch samt fika under dagen. Bärgningshjälp både vid väg och ute i spår.
Entré till kvällens festligheter på Älvdalens Hotell.

Övernattning från fredag till lördag
Vi har boende för just dig i vår bystuga alldeles bredvid starten vid redaktionen med stor parkering. Pris 300:- inkl frukost. Maila mikaela@snowrider.se för detta.

Övernattning och bankett på Älvdalens Hotell
Just boendet och middagen har varit en riktig höjdare genom åren då man verkligen får chansen att umgås med likasinnade. För att möta allas behov och önskemål då det gäller mat och boende så har du nu i år flera möjligheter. Du ringer till Älvdalens Hotell på 0251-105 00 för att anmäla ditt boende. Vill du både äta och bo så kostar det 700:- och då får du del i dubbelrum. Naturligtvis gör hotellet sitt bästa för att du paras ihop med en kompis. Vill du bo själv så betalar du ytterligare 200 spänn. Hotellrummen brukar ta slut fort så det är bäst att boka upp sig i tid. Vill du bara äta och inte bo? Då kostar middagen 279 :- inkl välkomstdrink. Vi festar till sena natta och dansar så gott vi kan till liveband.

Tjejlaget
Vi gillar inte riktigt att särskilja tjejer och killar men inser samtidigt att killarna har en högre anmälningsfrekvens än damerna. Detta i sig kan få tjejerna att tveka då man inte vill vara själv bland massa dryga gubbar. Därför skapar vi nu ett renodlat tjejlag med Nina Olsson i spetsen som lagledare. Nina kommer ta hand om dig/er och tillsammans med gruppen styra er mot en solklar seger, om man får tro henne. När du anmäler dig så listar vi ut med hjälp av ditt namn att du är av kvinnligt kön, och därmed stoppar vi in dig i tjejlaget automatiskt. Skulle det visa sig att du inte alls vill det, så säger du bara till.

När, var och hur?
I vanlig ordning så träffas vi vid Vika Bygdegård på lördagen den 25 januari mellan kl 07:00-08.00 för inskrivning. Där får alla en ordentlig genomgång vad det är som gäller och blir indelade i ett lag. Vi försöker alltid att dela lagen så lika och rättvist som det bara är möjligt. Vår intention är att alla lag kommer att ha samma snittålder på sina maskiner. Du kan absolut komma till CBR själv eftersom vi delar in dig i ett lag och förser dig med lagkompisar.

Nytt för i år
Du kommer att märka att vi har lite nyheter vad gäller upplägget. Bland annat skippar vår körning på Barktippen. Dagen kommer att börja med lagvis lekar på Bygdegården i Vika. När man gjort sina uppgifter där så släpps man iväg mot första checkpointen på Lädesjön där 70% av laget ska köra mot en radapistol, och den totala toppfarten räknas om till poäng. Alla lag har här en möjlighet att skrapa ihop ett visst antal poäng samtidigt som det gäller att ha hela och fräscha maskiner för hela trippen.

Sen då?
Från Lädesjön gäller det sedan att tillsammans med hela sitt lag transportera sig de resterande 6-7 milen till Älvdalens Hotell där mat, dryck och sovrum väntar. (Om man bokat det) Vi följer en förutbestämd rutt där det kommer att hända en del saker. Ytterligare checkpoints finns i Norra Garberg, Krångdalen och Evertsbergssjön. Dagen genomförs i samarbete med Ovansiljans Snöskoterklubb, Älvdalens Snöskoterklubb och IFK Mora. Varje lag ska ta alla sina lagkamrater och maskiner till Älvdalen. Hela laget förväntas ta sig fram hela vägen med hjälp av varandra. Lämnar man någon maskin efter leden får man tidstillägg vilket är förödande. Man ska alltså ta sig hela vägen fram med ett intakt lag. Vi uppmuntrar till fusk och ju påhittigare man är, desto bättre. Men blir man påkommen finns det risk för eventuell diskning. Detta är absolut ingen fart-"tävling". Se CBR som en utflykt, ett äventyr och en dag där vi har det roligt. snittfarten brukar ligga på dryga 10-20 km/h.

Lite allmänna regler och råd för 2020 års CBR
1. Du ska ha en snöskoter från 1990 eller äldre. Skulle det visa sig att din modell är av nyare modell men ser likadan ut som en 1990 eller äldre är ju det okej.

2. Ditt lag ska ta snöskotrar och alla lagmedlemmar i mål. Saknas förare eller maskin så får laget poängavdrag. Bogsera eller bär alla maskiner i mål.

3. Ha gärna kälke bakom skotern så att du kan stoppa på en havererad snöskoter på den under resan. Verktyg, bogserlinor, extra bensin, vatten, olja, första förband, tejp, rep, extra handskar, tändstickor, tändstift, bränsleslang, kniv m.m. kan med fördel medtagas.

4. Ingen blir arg på dig om din skoter är registrerad, försäkrad, har fram- samt baklyse, bromsar och framför allt en fungerande ljuddämpare.

5. Du som kör CBR är som vanligt nykter från start till mål. Nu brukar ju alla vara det, men jag påminner bara.

6. Du behöver inte ha någon kompis som kör CBR, vi delar in dig i ett lag.

7. Du som har en kompis och vill åka med denna, så fixar vi det. Maila dina önskemål till bjorn@snowrider.se

8. Du har ett helt lag om ca 15 stycken, då fixar vi det. Maila dina önskemål till bjorn@snowrider.se

9. För säkerhets skull, så åker alla samma väg. Alla måste passera alla checkpoints. Karta får du på morgonen.

10. Det kan vara kallt i januari. Klä på dig.

11. Bil och släp kan köras upp till Älvdalens Hotell dagen före eller på morgonen.

12. Ingen buskörning eller testkörning vid Vika Bygdegård/Starten på kvällen den 24:e eller morgonen den 25:e. Pga ovanligt eller orealistiskt arg/galen kärring i byn.

13. Det vanligaste felet under CBR brukar vara rost i tank/skit i förgasare. Rengör bränslesystem/tank, medtag flertalet bränslefilter.

14. Det är ganska bra om du testar din maskin innan du startar i CBR.

15. Fusk är tillåtet tills vi kommer på dig.

16. Vi kör upp din packning/finkläder till Älvdalens Hotell.

17. Ingen person transporteras på kälke från starten. Du ska med andra ord ha en egen skoter att sitta på under CBR.

Evenemanget på Facebook https://www.facebook.com/events/391108798217731/
Information och bokning på www.snowrider.se
Frågor skickas till bjorn@snowrider.se

Taggar

Arkiv