Canonball Run 29 januari 2022

CBR eller Canonball Run som det heter oförkortat är evenemanget där vi umgås, leker, tävlar, åker veteranskoter, badar, festar och bor på hotell.

Anmälan sker på www.snowrider.se. Klicka på shop, välj sedan anmälan till evenemang.

Eventet som SnowRider har kört i en herrans massa år nu. Det hela började lite blygsamt bara för att på senare år explodera i popularitet och har blivit ett av vinterns absolut största snöskoterarrangemang många längtar till. 2021 var det närmare 300 skoteråkare anmälda som ville hänga med oss denna helg. 300 stycken! Sug på den karamellen du. Tyvärr så satte Covid-19 käppar i hjulet för själva genomförandet 2021 vilket gjorde många av er besvikna. Oss också, såklart.

Efter ett inställt CBR 2021 tar vi nu nya tag för att genomföra det bästa CBR evenemanget vi någonsin gjort 2022. Vi ska försöka slå knut på oss själva och ge er en riktig CBR-upplevelse den här vintern. Häng med så förklarar jag lite närmare vad CBR är och vad du kan förvänta dig. Detta år går starten återigen från Älvdalens Hotell som är beläget mitt i Älvdalen. Där startar ni lagvis vid en förutbestämd tid bara för att köra en cirka 7 mil lång sträckning i vildmarken utanför denna by. Körsträckan är dragen som en slinga och vi kör inte samma väg tillbaka till hotellet som vägen därifrån. Detta gör ju att man inte kan dumpa en skoter för att plocka upp den på hemvägen. Något som man kunde göra 2020 när vi hade dåligt med snö så att körsträckan blev lite begränsad.

CBR är evenemanget där du ska ha en 30 år gammal eller äldre snöskoter 
För varje år som går så tillåter vi en ett år nyare maskin. Vi delar in dig i ett helt slumpmässigt valt lag, eller så väljer du själv vilka du vill åka med. Du behöver alltså inte känna någon för att delta i CBR. Många kommer helt själv bara för att lära känna likasinnade denna helg. Andra anmäler ett helt lag av polare bara för att få umgås rejält en helg. Vi försöker hålla lagen om cirka 15 stycken skoteråkare eller liknande. Ditt lag ska tillsammans ta alla era snöskotrar efter en förutbestämd sträcka (ni får en karta), lösa en massa uppgifter, svara på frågor, kasta prick, köra på tid och en jäkla massa andra saker bara för att med ett intakt lag ta er i mål igen. Utan att ha lämnat vare sig snöskotrar eller lagmedlemmar ute i skogen. Man får poängavdrag för lämnade skotrar och lagmedlemmar och pluspoäng för lyckade tävlingsmoment, rätta svar, lösta gåtor och uppgifter. Ett intrikat poängsystem ser till att rätt lag vinner denna magiska dag. Har du aldrig kört CBR? Gå in på www.snowrider.se och kolla på alla filmerna från föregående år. Det var lördagen i stora drag, nu tänkte jag dra igenom hela helgen för er så att ni i förväg vet vad ni kan förvänta er den 28-30 januari 2022.
 
Fredagen den 28 januari
Av erfarenhet så vet vi att ni kommer tidigt till Älvdalens Hotell på fredagen. Vissa dyker upp redan vid lunch vilket vi verkligen uppskattar. Då har vi märkt att bakluckorna på bilarna åker upp och en viss loppisverksamhet pågår. Delar byts, säljs och köps och vissa får tag på den där sista lilla pusselbiten för att veteranskotern ska orka med lördagens aktiviteter. Av någon anledning har vi också sett att folk dricker någon slags dryck från en metallburk och att man lyssnar på musik, pratar och umgås ute på den kalla parkeringen under så gott som hela eftermiddagen. Konstigt folk de där skoteråkarna. Vi har till detta år hyrt Älvdalens badhus som för våra CBR-deltagare är öppet från 17.00 till 22.00 så att ni där kan en gång för alla kan basta, bada och kolla på varandra hur man ser ut utan skoterkläder. Samtidigt så är restaurangen öppen för middag och det gäller att ni hinner med både och eftersom ni förväntas att på något sätt också hinna hänga inne på hotellet och alla de trevliga hotellrumsfester som genomförs. Naturligtvis så är ett barhäng också det obligatoriskt, för de som har den dragningen. Vi uppmanar dig alltså att ta med dig så mycket prylar du kan och vill bli av med eftersom det där med baklucke / släpvagnsloppis är någonting vi gillar och uppskattar. Kom i tid och passa på att njuta redan på fredagen.  

Lördagen den 29 januari
Dagen börjar med frukost och det är ok att fylla en termos med kaffe för dagens aktiviteter även om det bjuds på lunch och fika under dagen. Det är nu du blir indelad i ett lag och får en armbindel med samma färg som dina lagmedlemmar. Du blir anvisad en plats där du och dina lagmedlemmar inväntar starten som går av stapeln vid Älvdalens Hotell. Ni får en karta tilldelad till er strax innan starten. Där avslöjas dagens sträckning med tillhörande checkpoints där en hel hög med uppgifter och tävlingar ska genomföras. Dryga 7 mil ska vi åka den här dagen. Det gäller att hålla ihop laget, se till att alla maskiner håller ihop eftersom vi i år har lagt till ett moment där du ska köra på tid med din snöskoter. Du går sedan i mål på samma ställe där vi startar. Där väntar avprickning och poängberäkning som avslöjas senare på kvällen. Välkomstdrinken sänks, bubbelbadet och bastun avklaras och det är nu alla hotelldörrar brukar stå öppna för en enda stor gemensam fest innan bankettmiddag och själva prisutdelningen börjar. Kvällen är sedan lång och vi har det trevligt och avnjuter levande partymusik från livebandet och dansar in i natten mot söndagen. 

Söndagen den 30 januari
Det är nu man plockar ihop resterna av en själv, eventuella pokaler, snöskotern och allt annat man ska lasta på innan hemfärden. Huvuden hålles i och lotter drages om vem som kör hem. Ja ni vet hur det brukar vara. En lång trevlig frukost och många långa avskedskramar till vänner och lagmedlemmar avklaras innan man beger sig hemmet igen bara för att hålla ut ett helt år till innan vi kör 2023 års CBR.

Hur gammal ska min skoter vara?
Vi sätter gränsen för en veteranskoter vid 1992 dvs den ska vara minst 30 år gammal. Din maskin ska alltså ha tillverkats 1992 eller tidigare. Skulle du råka ha en maskin från 1993, men som såg likadan ut 1992 så släpper vi ju igenom den såklart. Vi är inte så nogräknade och släpper igenom det mesta eftersom vi är extremt snälla och trevliga, vi vill mest att känslan under dagen ska vara nostalgisk och förhindra att vi har ett fält med nya maskiner på grund av att ni är slöa och inte orkar hålla liv i era veteraner. Ja du fattar och vi vet att du kommer att sköta dig gällande 30-årsregeln. Vi ser också gärna att din klädsel är tidsenlig med maskinen. Vi har med glädje sett att ni själva brukar vara tidsenliga och mer eller mindre också kan betraktas som veteraner, vilket uppskattas. Vi planerar såklart att genomföra CBR på sedvanligt sätt. Men skulle nya Corona-rön och bestämmelser sätta käppar i hjulen för oss så betalar vi tillbaka hela summan du betalar för hela detta arrangemang.

Anmälan sker på www.snowrider.se. Klicka på shop, välj sedan anmälan till evenemang.

Övriga avbokningsregler
Anmälan är bindande och måste avbokas per mail till mikaela@snowrider.se senast 14 dagar innan start. Avbokning 8-14 dagar innan debiteras halva beloppet. Avbokning 0-7 dagar innan debiteras hela beloppet. (Men det är tillåtet att sälja platsen vidare i samråd med oss.) Mer information angående eventet mailas närmare startdatum. Vill du tillhöra ett visst lag så mailar du mikaela@snowrider.se och önskar det så gör hon det bästa möjliga. För oss är ingenting omöjligt eftersom vi löser det mesta. Vi vill att du ska älska detta arrangemang. Vi vill att du ska vara nöjd. Vi vill se dig varje år på startlinjen. Välkommen till 2022 års Canonball Run.

En sak till. Anmäl er direkt, nu på stört och så fort som möjligt. Platserna på hotellet är begränsade och när dessa är tagna blir du tvungen att bo på campingen eller övriga boenden runt Älvdalen. Det är klart du ska bo på hotellet och det är klart att du är snabb med att anmäla dig. Återigen. Välkommen. Så gå in och anmäl er nu på www.snowrider.se. Klicka på shop, välj sedan anmälan till evenemang.
 
Detta ingår i Paket 1
-Start i 2022 års Canonball med allt vad det innebär 
-Boende fredag-söndag del i dubbelrum på Hotell Älvdalen (1 sängplats) 
(enkelrumstillägg 300:-/natt kontakta mikaela@snowrider.se
-Tillgång till bastu och pool. 
-Kvällsmiddag fredag -Entré simhallen 17-22 på fredag kväll 
-Frukost lördag och söndag 
-Macka + Kaffe/the fyllning i termos lördag
-Lunch ute lördag -Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag 17-21.30 
-Canonball after skoter med levande underhållning. 
Pris 2 300:- 

Detta ingår i Paket 2
-Start i 2022 års Canonball med allt vad det innebär
-Boende lördag - söndag del i dubbelrum (1 säng) enkelrumstillägg 300:-/natt 
-Tillgång till bastu och pool. 
-Lunch ute lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag 17-21.30 
-Canonball after skoter med underhållning. 
-Frukost söndag 
Pris 1 650:-

Detta ingår i Paket 3
-Start i 2022 års Canonball med allt vad det innebär 
-Lunch ute lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag.17-21.30 
-Canonball after skoter med underhållning. 
Pris 1 300:- 

Detta ingår i Paket 4
-Start i 2022 års Canonball med allt vad det innebär
-Lunch ute Lördag 
-Välkomstdrink vid målgång 
-Bankettmiddag lördag. 17-21.30 
-Ej entré till after skoter Hemgång efter middag. 
Pris 1 200:-

Detta ingår i Paket 5
-Start i 2022 års Canonball med allt vad det innebär
-Lunch ute lördag
-Välkomstdrink vid målgång Här gäller hemgång innan middagen.
Pris 899:-

CBR Middag/Bad Fredag 28 januari
För er som bor på andra ställen än hotellet men vill vara med och äta och bada på fredag kväll.
Pris 250:-
25 Nov 2021